Geschiedenis

Make Over

De salon heeft een Make Over gekregen. Frisse kleuren en een gezellige leestafel!

november 2023
50 jaar

Kapsalon Elegant bestaat inmiddels al 50 jaar. En ook dit lustrum wordt gevierd. Onder andere met een receptie en mooie jubileumacties.

1 maart 2017
Verbouwing

Er vindt een grote verbouwing plaats in de salon aan de Larenseweg. De schoonheidssalon wordt bij de kapsalon betrokken om zo meer ruimte te creëren. Bertha stopt met haar werkzaamheden in de schoonheidssalon en Herman in de kapsalon. Dinande neemt nu de zaak volledig van haar ouders over.

maart 2009
Sluiting De Passage

In 2004 wordt salon “de Passage” gesloten en samengevoegd met de salon aan de Larenseweg. De openingstijden worden dan ook aangepast; het uurtje ‘sluit’ tussen de middag verdwijnt en de salon is doorlopend geopend en de kapsters hebben variabele pauzetijden.

mei 2004
Opening salon Larenseweg

De salon aan de Larenseweg wordt geopend en Dinande gaat samen met haar ouders de kapsalon en schoonheidssalon runnen.

12 april 1999
Nieuw pand

Het huidige pand aan de Larenseweg wordt gekocht en ook verbouwd (Jan, de man van dochter Dinande en diens schoonvader en broers verzetten veel werk tijdens deze verbouwing).

juli 1998
25 jarig jubileum

Kapsalon Elegant bestaat inmiddels 25 jaar en dat wordt gevierd! Alle klanten kregen in deze jubileummaand 10% korting op een behandeling en daarbij een gratis lot. Prijs van deze loterij; een rondvlucht voor 2 personen boven Holten.

1 maart 1992
Schoonheidssalon

Bertha behaalt haar diploma voor schoonheidsspecialiste en zo komt er ook een schoonheidssalon bij de kapsalon.

augustus 1986
Opening herensalon

Er blijkt genoeg animo voor het knippen van heren, zo blijkt in “de Passage”. Daarom wordt naast de damessalon nu ook een herensalon geopend aan de Burgemeester van de Borchstraat.

1 februari 1984
Opening De Passage

Er wordt een tweede kapsalon, zowel dames als en heren, door Herman en Bertha geopend in Holten, “de Passage” (onder de appartementen aan het Kerkplein). Herman begint hier op donderdagavond met het knippen van heren.

november 1979
Verhuizing

De kapsalon verhuist naar het pand aan de Burgemeester van de Borchstraat 12.

14 september 1970
Hoe het begon

Herman Stegeman (van boerenkomaf uit het naburige Laren) is kapper. Hij heeft een aantal jaren in Dieren en Laren gewerkt en wil samen met zijn verloofde, Bertha Rouwenhorst uit Barchem, een eigen dameskapsalon starten. Hun oog valt op Holten omdat ze gehoord hebben dat men daar wel behoefte heeft aan een damessalon. Bertha werkt op dat moment nog bij een bank (en de opgedane kennis bij de bank komt later uitstekend van pas als ze de boekhouding en administratie van de kapsalon gaat doen).

Herman en Bertha vinden een geschikt pand aan de Burgemeester van de Borchstraat nummer 12. Het pand is niet direct beschikbaar dus vinden ze een tijdelijk onderkomen met hun salon aan de Larenseweg bij de fam. Jansen. Kapsalon Elegant wordt geopend op 1 maart 1967!

Jaren ‘60